top of page
Keresés

Kovászos kenyérsütő workshop a Sarankó Pékségben

Vevőink már jó ideje kérdezgetik, hogy mikor szervezünk workshopot, ahol ők is megtanulhatják a kovászos kenyérsütés titkait. Közel egy éves nyitvatartás után végre azt éreztük, hogy ezt a lépést is megtehetjük, és most már magabiztosan tudjuk továbbadni a tudásunkat.


Első alkalmunk (szerintünk is) nagyon jól sikerült. Amint megérkeztek a jelentkezők, nem is húztuk az időt, mindenki rögtön a munkapulthoz mehetett és amint kiválasztotta a kívánt kenyér receptet neki is foghatott a kézzel dagasztásnak. Picit megizzadtunk, de a végére szuper kenyér tészták születtek.


Amíg pihentek a tészták leültünk reggelizni, beszélgettünk az elméleti háttérről és minden fontos tudnivalóról. Meséltünk a résztvevőknek a saját indulásunk nehézségeiről is, a kovászunk történetéről, és természetesen minden kérdésre megpróbáltunk válaszolni, ami érdekelte a csapatot. Nagyon jó hangulat kerekedett, így gyorsan telt az idő és amint beérett a tészta, már kezdhettük is feldolgozni.



Formázás után hagytunk időt a kelesztésnek, majd jött a legizgalmasabb rész, a sütés. Nagyon szép kis kenyerek születtek, amikből mindenki vihetett haza kóstolót bőven. Egy kis ízelítőként a résztvevők véleményéből párat megmutatunk, hátha másnak is kedve lenne részt venni egy ilyen workshopon:


"A workshop nagyon tetszett, jól éreztem magam szerintem is egy jó csapat jött össze. Szeretném megköszönni a kedvességet és nyitottságot amivel fogadtatok bennünket, a szenzációs vendéglátást. Természetesen nem utolsó sorban Gergely profi hozzáértését és ,,szakmai" támogatását a sok kiegészítő információt."


"Kellemes csalódás az is, hogy nem is olyan bonyolult ez a sütögetés, mint gondoltam (bár nyilván még nem tökéletesek a műveim, kenyereim, de mindent is megeszünk), és sokkal-sokkal jobbak, mint az élesztős dolgok. "


"Profik voltatok, sokat tanultunk, az idő is maximálisan ki volt használva, hasznosan. A vendéglátás is szuper volt!

Mindenkinek csak ajánlani tudom, tudlak Titeket!"


Ha jelentkezni szeretnél, ezen a linken nézz körül: https://www.sarankopekseg.hu/workshopok



206 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page