top of page
Keresés

A zabkása előnyei

Miért lett annyira felkapott reggeli a zabkása? Egyrészt mert nagyon finom, megfelelő feltétekkel igazi ízbomba. Ezen kívül egy hideg téli reggelen felmelegíti az embert és nagyon jól tud esni. A lehetőségek tárháza végtelen, hogy hogyan díszítjük, mivel tesszük még ízletesebbé, így igazán ínycsiklandó és szép ételt kaphatunk.


De most főként az egészségügyi előnyeiről szeretnénk mesélni. Azt már biztosan sokan tudjátok, hogy a beleinkben lévő baktériumflóra nagyon sokban felelős az egészségünkért. Ezek a baktériumok pedig rostokat fogyasztanak, és a zab rengeteg rostot tartalmaz, igazi kánaán a mikrobiomunknak. Így akár napi fogyasztása is javasolt. Ráadásul mi kezeletlen, bio zabphelyhet használunk, nagy szemű formában, ami a porított kásaalapanyagokhoz képest még hatékonyabb, úgynevezett rezisztens rostbázis.




A zabkása alacsony glikémiás indexű, lassú felszívódású, így cukorbetegek is fogyaszthatják. A koleszterinre gyakorolt hatása is előnyös, kifejezetten ajánlják szívbetegeknek. Bár cöliákiások is fogyaszthatják, mivel a mi termékünk hagyományos pékségben készül, így a szennyeződést nem tudjuk elkerülni, így a nagyon érzékenyeknek kerülendő. Viszont szokásosan nem tartalmaz tejet, adalékanyagokat, vegán, ahogy az tőlünk megszokott. A zab a rákmegelőzésben is jelentős szerepet játszik. Folytassuk még? Igazából egy superfood, de szerencsére elérhető Magyarországon is, fenntartható étel és így etikai szempontból is maradhat étrendünk fontos része.


A zabkását nálunk melegen tudod megvenni reggeltől délig. Minden nap más feltéttel és ízesítéssel kínáljuk, hogy ne legyen unalmas és hogy még több egészséges vitamint és tápanyagot tudj a szervezetedbe juttatni. Várunk, hogy kipróbált ezt a remek reggelit.



Szép napot kívánunk!

Emő és Geri


Források:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6217528/

374 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page