top of page
Keresés

Kettőtől hatig? - Beszéljünk a nyitvatartásunkról

Nem egy szokványos pékség vagyunk, nem használunk élesztőt, minden helyben sül, és ahogy egy vevőnk fogalmazott, "fura" a nyitvatartásunk. Valóban, elsőre sokakat meglepett az, hogy csak délután vagyunk nyitva, pláne, hogy hétfőn és hétvégén nem. Most elmeséljük miért így...

Akik már ismernek más vadkovászos pékségeket, azoknak igazából nem újdonság a szokványostól eltérő nyitvatartás. A kovásznak idő kell, a kenyerek hosszan érlelődnek, nem lehet ezt a technológiát gyorsítani és folyamatosan gyártani, így a kapacitás véges egy kis kézműves pékségnél. Mi hétfőn hajnalban kezdünk előkészülni, a keddi termékeket már előző nap dagasztjuk, formázzuk és úgy kerülnek hűtőbe közel 24 órára. Másnap 3-tól pedig az aznapi áruk sütése mellett már a következő napiakat is készítjük elő, és így tovább. Nagyjából 14 órára készül el minden, ekkor tudunk nyitni.


Ahhoz, hogy hétfőn is nyitva legyünk, vasárnap kellene bemenni dolgozni, ha szombaton délelőtt, azaz piac napon szeretnénk árulni, akkor a pénteki nap után, még egy éjszakai műszakot is le kéne húznunk. A fizikai tűrőképességünk is véges és három kisgyermekünk is nagyon megsínylené, ha nem tudnánk elég időt eltölteni velük. Így a nyitvatartásunkkal szeretnénk üzenni is azt, hogy igen, lehet a magánélet, a család is fontos. Szánjunk rájuk és magunkra is időt. Attól, hogy valaki többet dolgozik, mint napi nyolc-kilenc óra, még nem lesz hatékonyabb, főleg ha ezt nem kipihenten és feltöltődve teszi.


Szerencsére a kovászos termékek nagyon jól elállnak, így a pénteken vásárolt kenyerekkel ki lehet húzni keddig, mi magunk is így esszük. Különösen ajánljuk ilyenkor a rozskenyeret, az akár egy hétig is ugyanazt az élvezeti élményt adja. Elképzelhető, hogy később munkaerő bővüléssel tudunk a nyitvatartáson is változtatni, azonban a hely adottságai miatt a végtelenségig nem tudunk bővülni, és nem is szeretnénk, mert a minőséget fontosabbnak tartjuk a mennyiségnél. Ezért köszönjük a megértést és az elfogadást mindenkinek!


Emő és Geri

448 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

ความคิดเห็น


bottom of page